M/S Viking Lady er et norsk fartøy av type frakteskip, som ble bygget i 2009 av Westcon Group. I dag eies skipet av rederiet Eidesvik Shipping AS, og har blitt et forbilde for bærekraftige batteridrevne hybridskip verden over.

Skipet er 92,20 meter langt og 21,00 meter bredt. Rissen er 9,60 meter dyp og totalt dekksareal er omtrent 945 kvadratmeter. M/S Viking Lady kan frakte ca. 3.450 tonn og tankene har en kapasitet på ca. 1000 kubikkmeter drivstoff, 993 kubikkmeter ferskvann, 3518 kubikkmeter vannballast, 318 kubikkmeter dry bulk og omtrent 167 kubikkmeter metanol.

M/S Viking Lady er konstruert i samsvar med strenge miljøkrav og har blant annet dobbeltbunn og doble sider. Ingen av tankene ligger direkte vendt mot sjøen. Skipet følger de høye kravene til lasthåndtering og komfort for mannskap. Totalpris på M/S Viking Lady var 380 millioner kroner.

Design og innredning

Designet av M/S Viking Lady baserer seg på Viking Avant, som ble valgt til Årets Skip i 2004. Noen av Viking Avants fordeler ble fremhevet hos Viking Lady, som den store lastekapasiteten, det lave brennstoff-forbruket og den høye farten. M/S Viking Lady sitt design gir også store fordeler for mannskapet i forhold til bekvemmeligheter, da det medfører mindre bevegelser. Sidethrusterne, som kan være støyende, er plassert langt unna boligområdene, og mannskapet risikerer dermed ikke å bli vekket av voldsomt støy.

Innredningen i skipet er gjennomført av Maritime Montering. Her er det lagt til rette for et mannskap på opp til 25 personer. Kunsten ombord er laget av skoleklasser fra Bømlo. Toalettsystemet er levert av Jets og Kay Lindegaard har levert forbrenningsanlegget. Intercomanlegget er fra Zenitel og det elektriske installasjonsarbeidet er utført av Vassnes Elektro. En av partnerne i FellowSHIP-prosjektet, Wärtsilä Norway, har levert automasjonssystemet.

Total E&P Norge AS

M/S Viking Lady startet sin karriere med å jobbe for Total E&P Norge AS under en tre år lang kontrakt med Haltenbanken som arbeidsområde. Kontraktsverdien for den faste perioden var ca. 164 millioner kroner.

Administrerende direktør Jan Fredrik Meling valgte å sette skipet arbeid på grunnlag av den sterke miljøprofilen Eidesvik valgte. Meling beskrev M/S Viking Lady som en representant for en viktig milepæl innen maritim miljøsatsing.

Westcon Group

Westcon Group AS er et familieeid konsern med lang erfaring som en av de ledende leverandørene av løsninger, tjenester og produkter innen offshore, energi og maritim industri. M/S Viking Lady var Eidesvik Shipping sitt syvende bestilte nybygg fra Westcom.

Westcon Group har hovedverftet sitt i Ølensvåg i Rogaland og hadde i 2015 en omsetning på 3,4 milliarder kroner. Selskapet opererer med fire toppmoderne verft, spredt over Vestlandet, som har alle nødvendige tekniske fasiliteter for å ta rigg- og skipsoppdrag og leveranser til subsea. Westcon er et veletablert selskap innen prosjektorganisasjon og bidrar til å gjøre skip og rigger tryggere og mer effektive.

Selskapet tilbyr et bredt spekter av produkter og tjenester, både offshore og onshore. Dette gjelder blant annet skipsreperasjoner (vedlikehold og modifikasjoner), riggsreparasjoner (vedlikehold og modifikasjoner – både onshore og offshore), subsea, fremstilling av rør, ingeniørarbeid, 3D-løsninger og turboservice.

På lang sikt satser Westcons eiere på å gjennomføre store investeringer innen utvikling av infrastruktur og innen prosjektstyringsverktøy.

Tekniske spesifikasjoner

IMO Nr: 9409675
Design: VS 493 AVANT LNG Clean Design
Kjenningssignal: LAWZ

Bygget av: Westcon, Ølensvåg, Yard 30
Havnested: Haugesund
Registrert: NOR, Haugesund

Rederi: Eidesvik Shipping AS
Styrt av: Eidesvik AS, Vestvikvegen 1, N-5443 Bømlo, Norge
Tlf: + 47 53 44 80 00
E-post: office@eidesvik.no

Klassenotasjon med forskrifter: DnV 1A1, Forsyningsskip, SF, E0, Dynpos AUTR, Gassdrevet, LFL*, Oil Rec, Clean Design, Comfort -V (3), Ice C, NAUT OSV (A), Fi-Fi l.

Register notations DK (+) and HL (p).